Това заяви заместник-министърът на труда и социалната политика Елка Налбантова на

...
Това заяви заместник-министърът на труда и социалната политика Елка Налбантова на
Коментари Харесай

Зам.-министърът на труда и социалната политика: България е на едн...

Това заяви заместник-министърът на труда и обществената политика Елка Налбантова на кръгла маса „ Ранно детско развиване в ромската общественост: провокации и вероятности “, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Според нея напъните за превъзмогване на провокациите пред едно ромско дете и неговото семейство са доста повече. Тя даде за образец инструмента за премахване на детската беднотия – Европейска гаранция за детето, и уточни, че в него са заложени ограничения в посока на образованието в ранна детска възраст.

 

По време на полемиката беше показан планът „ Модел за интегрирано развиване за обучение и грижа в ранна детска възраст в София “. Проектът се осъществя от Столична община в тясно съдействие с локалните общински администрации на регион „ Красна поляна “, „ Люлин “ и „ Слатина “ и фондация „ Здраве и обществено развиване “. Той цели да даде поддръжка на децата от уязвимите групи, живеещи на територията на три региона на Столична община, с централизация на ромско население, за възстановяване на ранното детско развиване посредством услуги в общността – хъбове за ранно детско развиване.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР